Ürgüp'te resim sergisi açılacak

KÜLTÜR SANAT 09.05.2022 - 09:08, Güncelleme: 20.12.2022 - 07:28
 

Ürgüp'te resim sergisi açılacak

Bugün saat 13:00'te Ürgüp Belediyesi Sinema Salonunda açılacak sergi 1 hafta boyunca sanatseverleri bekliyor.
  İstanbul/ Kadıköy Feneryolu Halk Eğitimi Merkezi Sanat Tasarım alanı kursiyerlerinin Anadolu Medeniyetlerini konu alan ‘’Höyükler, Bacalar, Atlar Diyarı Kapadokya’’isimli resim çalışmaları 09/13 Mayıs tarihleri arasında, otuz üç kursiyerin yapmış olduğu kırk sekiz (48) eser Ürgüp Belediyesi Kültür Merkezi Sinema Salonunda sanatseverlerin izlenimine sunulacak.   İz Sürücü Ekibi 2010 yılından bu yana Anadolu’da,binlerce yıl önce yaşamış olan uygarlıkların bugüne kalan izlerini sürmekteler. Topraklarımızda ki arkeolojik kazı alanlarını inceleyerek; günümüze yansıyan, yazılı ya da yazısız birçok kadim bilgiyi, yorumlayarak resimlere yansıtan ekip eserlerini önce ilgili bölgede daha sonrada İstanbul’da sergilemektedir. Anadolu topraklarındaki kadim şehirlerinin toprak altında kalmış ve bugün müzelerde sergilenmekte olan  eserleri ve bunların  üzerinde yer alan sembollerin, inançların ve şehirlerin mitlerinin tanıtılmasına ve farkındalığın artırılmasına yardımcı olmaya çalışan  ekip; on üç(13) il dışı,on beş (15) il içi ve bir yurt dışı sergisi açmıştır.   Bugün saat 13.00’te Ürgüp Belediyesi Sinema Salonunda açılacak sergi 1 hafta boyunca sanatseverleri bekliyor.
Bugün saat 13:00'te Ürgüp Belediyesi Sinema Salonunda açılacak sergi 1 hafta boyunca sanatseverleri bekliyor.

 

İstanbul/ Kadıköy Feneryolu Halk Eğitimi Merkezi Sanat Tasarım alanı kursiyerlerinin Anadolu Medeniyetlerini konu alan ‘’Höyükler, Bacalar, Atlar Diyarı Kapadokya’’isimli resim çalışmaları 09/13 Mayıs tarihleri arasında, otuz üç kursiyerin yapmış olduğu kırk sekiz (48) eser Ürgüp Belediyesi Kültür Merkezi Sinema Salonunda sanatseverlerin izlenimine sunulacak.

 

İz Sürücü Ekibi 2010 yılından bu yana Anadolu’da,binlerce yıl önce yaşamış olan uygarlıkların bugüne kalan izlerini sürmekteler. Topraklarımızda ki arkeolojik kazı alanlarını inceleyerek; günümüze yansıyan, yazılı ya da yazısız birçok kadim bilgiyi, yorumlayarak resimlere yansıtan ekip eserlerini önce ilgili bölgede daha sonrada İstanbul’da sergilemektedir. Anadolu topraklarındaki kadim şehirlerinin toprak altında kalmış ve bugün müzelerde sergilenmekte olan  eserleri ve bunların  üzerinde yer alan sembollerin, inançların ve şehirlerin mitlerinin tanıtılmasına ve farkındalığın artırılmasına yardımcı olmaya çalışan  ekip; on üç(13) il dışı,on beş (15) il içi ve bir yurt dışı sergisi açmıştır.

 

Bugün saat 13.00’te Ürgüp Belediyesi Sinema Salonunda açılacak sergi 1 hafta boyunca sanatseverleri bekliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve medya50.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.