Başkan Savran, ‘Allah'ın rızasını dilemek kıymetli ama öyle bol keseden de dağıtmamak lazım’

NEVŞEHİR 30.04.2022 - 11:37, Güncelleme: 20.12.2022 - 07:28
 

Başkan Savran, ‘Allah'ın rızasını dilemek kıymetli ama öyle bol keseden de dağıtmamak lazım’

Nevşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran, Göre yolunda yapılacak olan millet bahçesiyle birlikte söz konusu alanın bir cazibe merkezi haline dönüşeceğine dikkat çekerken yeni bir kültür merkezine şehrin ihtiyacı olup olmadığına ilişkin sorumuza verdiği yanıtta "Allah'ın rızasını dilemek kıymetli ama öyle bol keseden de dağıtmamak lazım" ifadelerini kullandı.
    NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran, Göre yolunda yapılacak olan millet bahçesiyle birlikte söz konusu alanın bir cazibe merkezi haline dönüşeceğine dikkat çekerken yeni bir kültür merkezine şehrin ihtiyacı olup olmadığına ilişkin sorumuza verdiği yanıtta "Allah'ın rızasını dilemek kıymetli ama öyle bol keseden de dağıtmamak lazım" ifadelerini kullandı.     Külliye Camiinin en kısa zamanda tamamlanarak ibadete açılacağını belirten Nevşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran, Mostar köprüsünün de bulunduğu alanla ilgili özel bir çalışma için hazırlandıklarını, önümüzdeki günlerde bu projeyi de kamuoyu ile paylaşacaklarını da dile getirdi.    Şehrin yeni kültür - kongre merkezi ve fuar merkezine ihtiyaç duyup duymadığını sorduğumuz Başkan Savran, "Gerçekten kültür merkezi bir şehir için çok önemli. Tabi ki daha büyüğünü ve daha güzelini biz de arzuluyoruz. Yaptırandan Allah razı olsun diyenlere bir şey diyemiyorum. Belki o zaman daha az maliyetle daha büyüğü ve güzeli yapılabilir miydi diye de düşünmek gerek. Allah'ın rızasını dilemek kıymetli bir şey ama öyle bol keseden de dağıtmamak lazım. Nevşehir'in daha büyük ve daha güzel bir kültür merkezine ihtiyacı olsa ya da olmasa bile yakışır Nevşehir'e. Kısa vadede, bir iki yıl içerisinde böyle bir düşüncemiz yok. Bütçemiz itibariyle. İnşaat maliyetleri çok büyük oranda artmış durumda. Ve Nevşehir'in yenilenmesi gereken bir alt yapısı var. Asfaltlanması gereken kilometrelerce yolu ve yeşillendirilmesi gereken bir çok alanı var. Atıklarla ilgili, elektrik üretimi ile ilgili çok ciddi yatırımlarımız olacak. Tabi ki bende Nevşehir'e daha büyük, daha estetik ve güzel bir kültür merkezi kazandırmak isterim.Ayrıca ben Nevşehir'e bir kent meydanı kazandırmak isterim. Bu konuyla da ilgili düşüncelerimiz var. Nevşehir'e çok sayıda otopark kazandırmak isterim. Nevşehir'in o eski yerleşim alanlarını restore ederek bir yandan modern hayatı sürdürürken bir yandan da şehrin hatırlarının da yaşanmaya devam etmesini isterim. Kasaplar çarşısı civarında öyle bir çalışmamız olacak. Örnek bir çalışma olacak" diye konuştu.  
Nevşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran, Göre yolunda yapılacak olan millet bahçesiyle birlikte söz konusu alanın bir cazibe merkezi haline dönüşeceğine dikkat çekerken yeni bir kültür merkezine şehrin ihtiyacı olup olmadığına ilişkin sorumuza verdiği yanıtta "Allah'ın rızasını dilemek kıymetli ama öyle bol keseden de dağıtmamak lazım" ifadelerini kullandı.

 

 

NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran, Göre yolunda yapılacak olan millet bahçesiyle birlikte söz konusu alanın bir cazibe merkezi haline dönüşeceğine dikkat çekerken yeni bir kültür merkezine şehrin ihtiyacı olup olmadığına ilişkin sorumuza verdiği yanıtta "Allah'ın rızasını dilemek kıymetli ama öyle bol keseden de dağıtmamak lazım" ifadelerini kullandı.  

 

Külliye Camiinin en kısa zamanda tamamlanarak ibadete açılacağını belirten Nevşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran, Mostar köprüsünün de bulunduğu alanla ilgili özel bir çalışma için hazırlandıklarını, önümüzdeki günlerde bu projeyi de kamuoyu ile paylaşacaklarını da dile getirdi. 

 

Şehrin yeni kültür - kongre merkezi ve fuar merkezine ihtiyaç duyup duymadığını sorduğumuz Başkan Savran, "Gerçekten kültür merkezi bir şehir için çok önemli. Tabi ki daha büyüğünü ve daha güzelini biz de arzuluyoruz. Yaptırandan Allah razı olsun diyenlere bir şey diyemiyorum. Belki o zaman daha az maliyetle daha büyüğü ve güzeli yapılabilir miydi diye de düşünmek gerek. Allah'ın rızasını dilemek kıymetli bir şey ama öyle bol keseden de dağıtmamak lazım. Nevşehir'in daha büyük ve daha güzel bir kültür merkezine ihtiyacı olsa ya da olmasa bile yakışır Nevşehir'e. Kısa vadede, bir iki yıl içerisinde böyle bir düşüncemiz yok. Bütçemiz itibariyle. İnşaat maliyetleri çok büyük oranda artmış durumda. Ve Nevşehir'in yenilenmesi gereken bir alt yapısı var. Asfaltlanması gereken kilometrelerce yolu ve yeşillendirilmesi gereken bir çok alanı var. Atıklarla ilgili, elektrik üretimi ile ilgili çok ciddi yatırımlarımız olacak. Tabi ki bende Nevşehir'e daha büyük, daha estetik ve güzel bir kültür merkezi kazandırmak isterim.Ayrıca ben Nevşehir'e bir kent meydanı kazandırmak isterim. Bu konuyla da ilgili düşüncelerimiz var. Nevşehir'e çok sayıda otopark kazandırmak isterim. Nevşehir'in o eski yerleşim alanlarını restore ederek bir yandan modern hayatı sürdürürken bir yandan da şehrin hatırlarının da yaşanmaya devam etmesini isterim. Kasaplar çarşısı civarında öyle bir çalışmamız olacak. Örnek bir çalışma olacak" diye konuştu.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve medya50.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.