Çalış Beldesi’nin Yeni Adı “Türkeli” Oldu
Çalış Beldesi’nin Yeni Adı “Türkeli” Oldu
Nevşehir'in Avanos ilçesine bağlı Çalış Beldesi’nin adı resmen değişti. Yeni adıyla “Türkeli” olarak anılacak beldeyle ilgili karar, 10 Temmuz 2025 tarihli ve 32952 sayılı Resmî Gazete'de yayımlandı.
İçişleri Bakanlığı tarafından, 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 10. maddesi uyarınca yapılan değerlendirme sonucunda isim değişikliği uygun görülerek yürürlüğe girdi.
Nevşehir Valisi Ali Fidan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
“ Avanos İlçemize bağlı Çalış Beldemizin adının ‘Türkeli’ olarak değiştirilmesi; 5393 sayılı Kanunun 10 uncu maddesi uyarınca İçişleri Bakanlığımız tarafından uygun görülerek Resmi Gazetede yayınlanmıştır. Hemşehrilerimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.”
Yeni adıyla Türkeli Beldesi, kültürel ve tarihi kimliğini yansıtan bu değişiklikle birlikte hem resmi kayıtlarda hem de yerel düzeyde yeni bir döneme adım atmış oldu.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.